Училище с лице, училище за личности

Г-жа Фандъкова се срещна с учениците от отборите по математика

На 27 октомври, кметът на Столична община – г-жа Фандъкова се срещна с учениците от отборите по математика на нашето училище, за които лятото на тази година беше изключително успешно. Те се върнаха със златни, сребърни и бронзови медали от най-престижните световни състезания по математика в Хонг Конг и Тайланд.

Г-жа Фандъкова поздрави победителите. „С успехите си, вие представяте не само 125-то училище. Вие представяте родината ни и нашата столица“ – бяха нейните думи. Учениците разказаха за подготовката си, за самите състезания, за ежедневието си. Обясниха колко забавно е да се решават задачи, и казаха, че сега се готвят за състезанието в Пекин, както и за всички големи национални състезания.

Ръководството на училището сподели с г-жа Фандъкова вижданията си за бъдещото развитие на 125 СУ „Боян Пенев“ като център за висококачествена подготовка на учениците, едно от средствата за която ще бъде изграждащата се в училището смарт класна стая. Кметът на София изрази пълната си подкрепа за иновативните идеи и подчерта, че училището може да разчита винаги на помощта на Столична община.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах